SVENSK KLASSISK MASSAGE

Massageformen är känd för att vara väldigt effektiv och att den känns. Jag brukar säga att den är behandlande. Först med hjälp av uppvärmingsgrepp som ökar cirkulationen och mjukar upp musklerna, går jag sedan vidare med mer djupgående massagetekniker- som kan kännas rejält om det finns mycket besvär. För att sedan avrunda behandlingen med mjuka, lugnande och behagliga tekniker.

Jag jobbar gärna grundligt, ner på djupet i musklerna för att lösa upp spänningar och stelhet. Jag går lugnt och sakta tillväga och jobbar successivt med vissa områden. Kommer du till mig har vi en del kommunikation under tiden när det behövs, så att jag kan följa dig i din process. Du får också möjlighet att bara vara, andas och känna stress, värk och anspändhet försvinna.

TERAPEUTISK STRETCHING

Om det finns en önskan från dig eller om jag ser att det finns ett behov, så ger jag dig terapeutisk stretching. Tekniken är behaglig och väldigt angenäm att få, plus att du får en fin töjning i musklerna och mer kroppskännedom och rörlighet.
En smidig muskel löper mindre risk att drabbas av triggerpunkter och muskelbristningar, samt förhindrar att kroppen felbelastas.

Massagebehandlingar kan hjälpa med att:

* Få ökat välbefinnande
* Lära känna din kropp
* Bättre sömn
* Flexibilitet/ ökad rörlighet
* Få bättre näring och syretillförsel i musklerna
* Ökad prestation
* Bättre återhämtning
* Minskad skaderisk
* Öka produktionen av ledvätska
* Förlänga och göra bindväven smidigare i musklerna


Massagebehandlingar kan hjälpa dig att bli av med:

* Muskelsmärta
* Stress
* Sömnbesvär
* Skador
* Dålig blodcirkulation
* Oro
* Domningar
* Ryggsmärta
* Nackvärk
* Huvudvärk

Jag rekommenderar alla att gå till Wairua och Caroline. Under sommaren och inför EM var jag där ett antal gånger och hon har stor del i att det gick så bra!
Spända muskler och knutor är ofta den största orsaken till värk i rygg och nacke mm. Träningen blir så mycket effektivare med muskler och leder som har bättre rörlighet och balans. Då kommer resultaten oavsett om målet är att bli bäst i bänkpress eller "bara" träna för hälsans skull !
/ Patrik Fornander- Silvermedaljör i EM klassisk bänkpress 2019